Automating Administration with Windows PowerShell (MOC 10961)

Over deze cursus
Leer hoe u met (Windows) PowerShell, meerdere Windows-gebaseerde servers op afstand kunt beheren en de dagelijkse beheer- en beheertaken automatiseren.

Terwijl deze training specifiek is gericht op de laatste versie van Windows PowerShell, is het ook relevant voor oudere versies.

Deze vijfdaagse cursus biedt studenten de fundamentele kennis en vaardigheden om PowerShell te gebruiken voor het beheer en automatiseren van beheer van Windows-gebaseerde servers. Het richt zich op primaire Windows PowerShell-commando-lijnfuncties en -technieken, en biedt de nodige vereisten om een ​​breed scala aan Microsoft-producten te ondersteunen, waaronder Windows Server, Windows Client, Exchange Server, SharePoint Server, SQL Server, Systeemcentrum en meer. In overeenstemming met dat doel zal deze cursus zich niet concentreren op een van die producten, hoewel Windows Server (dat is het gemeenschappelijke platform voor alle die) zal dienen als voorbeeld voor de technieken die worden onderwezen.

In deze vijf dagen cursus leer je scripts efficiënter uitvoeren en monitoren door meer robuuste sessieverbindingen, workflow-mogelijkheden, verbeterde jobplanning en Windows PowerShell Web Access. Leer Windows PowerShell met meer gemak door verbeterde cmdlet-ontdekking en vereenvoudigde, consistente syntaxis over alle cmdlets. Schrijf Windows PowerShell-scripten sneller en intuïtief door de nieuwe geïntegreerde scriptsomgeving (ISE) waarmee scriptdeling kan worden gekoppeld, waarmee IT-profielen verbonden worden met een grotere Windows PowerShell-gebruikersgemeenschap. Leer alles dit en meer in deze vijf dagen Microsoft Officiële cursus in PowerShell.

Cursisten
Deze cursus is bedoeld voor IT-professionals die al ervaren zijn in de algemene Windows Server- en Windows Client-administratie of al ervaren met het beheren en ondersteunen van toepassingsservers en -diensten, waaronder toepassingen zoals Exchange, SharePoint en SQL. Het is ruim bedoeld voor studenten die Windows PowerShell willen gebruiken om administratieve taken uit de opdrachtregel te automatiseren, met behulp van een Microsoft of onafhankelijke softwareverkoper (ISV) -product dat Windows PowerShell-beheersbaarheid ondersteunt.

Deze cursus is niet bedoeld om een ​​scripting of programmeringscursus te zijn, en bevat alleen de basisdekking van scripting en programmeringsonderwerpen. Studenten worden niet verwacht dat ze eerder scripting of programmeringservaring hebben, en worden niet verwacht dat ze eerder Windows PowerShell-ervaring hebben

 • Na afloop van de cursus
 • Na afloop van deze cursus zullen de studenten in staat zijn om:
 • Begrijp de basisbegrippen achter Windows PowerShell
 • Werk met de pijpleiding
 • Begrijp hoe de pijpleiding werkt
 • Gebruik PSProviders en PSDrives
 • Formaat Uitvoer
 • Gebruik WMI en CIM
 • Bereid je voor voor Scripting
 • Verhuizen van een opdracht naar een script naar een module
 • Beheer externe computers
 • Zet de verschillende Windows PowerShell-componenten samen
 • Gebruik achtergrondjobs en geplande banen
 • Gebruik geavanceerde PowerShell-technieken en profielen

Advanced Automated Administration with Windows PowerShell (MOC 10962)

Over deze cursus
Leer hoe u dagelijks beheer en beheerstaken en functies kunt automatiseren en stroomlijnen in uw Windows Server-infrastructuur.

Terwijl deze training specifiek is gericht op de laatste versie van Windows PowerShell, is het ook relevant voor oudere versies.

Uitbreiden en bouwen op de reeds verworven kennis in cursus 10961 en richten zich op het bouwen van meer schaalbare en bruikbare Windows PowerShell-scripts voor gebruik in uw organisatie door uw eigen Windows PowerShell-tools te bouwen. Meer informatie over gebieden zoals het creëren van geavanceerde functies, script modules, geavanceerde parameters attributen en controller scripts. Leer ook hoe u uw scripts robuuster maakt door te leren over het behandelen van scriptfouten en het analyseren en debuggen van Windows PowerShell-scripts. De cursus zal ook betrekking hebben op het gebruik van Windows PowerShell cmdlets met .NET Framework, evenals hoe u uw Windows-servers configureert met behulp van de gewenste staatskonfiguratie en het begrijpen van Windows PowerShell-workflow.

De gedetailleerde hands on labs en diepgaande inhoud en leren helpen bij het verwijderen van handmatige taken die u momenteel als beheerder moet uitvoeren, zodat u uw eigen Windows PowerShell-gereedschap kunt maken voor geautomatiseerd, herhaald, nauwkeurig beheer en beschikbaarstelling van uw Windows Server-infrastructuur .

Publiek profiel
Deze cursus is bedoeld voor IT professionals die al ervaren zijn in de algemene Windows Server- en Windows Client-administratie of die al ervaren zijn in het beheren en ondersteunen van applicatieservers en -diensten, waaronder toepassingen zoals Exchange, SharePoint en SQL. Systeem-, Infrastructuur- en Applicatiebeheerders die werken in een Windows- of Windows-hybride omgeving vinden allemaal deze cursus relevant voor hun dagelijkse banen en toekomstige loopbaan- en vaardigheidsontwikkeling.

De cursus is ook bedoeld voor IT Professionals die willen bouwen op bestaande Windows PowerShell kennis en vaardigheden om te leren hoe hun eigen gereedschap voor algemeen algemeen gebruik in hun organisatie kan bouwen, met behulp van een Microsoft of onafhankelijke softwareverkoper (ISV) product dat Windows PowerShell ondersteunt beheersbaarheid.
Na afloop van de cursus

Na afloop van deze cursus zullen de studenten in staat zijn om:

 • Het schrijven van geavanceerde functies
 • Gebruiken van Cmdlets en Microsoft .NET Framework in Windows PowerShell
 • Het schrijven van ‘controller’ scripts
 • Omgaan met errors
 • Gebruik XML-gegevensbestanden
 • Beheer server configuraties door gebruik te maken van de Desired State Configuration
 • Analyseren en debuggen van scripts
 • Begrijpen en gebruiken van ​​Windows PowerShell Workflow

PowerShell Basis (maatwerk training)

PowerShell Advanced (maatwerk training)