Methos

Wie we zijn?

Wij zijn dé specialisten in Nederland op het gebied van PowerShell, Infrastructure-as-Code (IaC) en Microsoft Cloud. Of het nu private- of public cloud is, of het Azure of Office 365 betreft… wij helpen u graag verder. Het nieuwe werken? Thuiswerken? Dit omarmen wij al sinds onze oprichting in 2015. Dit blijkt uit 1 simpel, maar duidelijk ding: We hebben geen kantoor.

Wij zijn Methos, dé Infrastructure-as-Code en (Azure) DevOps specialisten van Nederland op het gebied van cloud en datacenter automatisering.

Om te zien wij wij precies zijn kan je een kijkje nemen op onze Team pagina.

Wat we doen?

Wij bieden je onze expertise aan in meerdere vormen: Detachering, consultancy, troubleshooten en projecten. Afhankelijk van wat het beste bij je wensen past, vullen wij dit graag in. Naast onze eigen medewerkers putten wij ook uit ons netwerk van partner bedrijven en ZZPers wanneer wij zelf de resources of de expertise niet hebben. Ook zullen wij u, in het geval van inhuur van een 3e partij, aangeven in welke mate we achter de expertise van de betreffende techneut staan. Bijvoorbeeld:

 • Eigen medewerker
  Hier staan wij 100% achter. Ons recruitment proces is rigoureus en uitvoerig en wanneer wij iemand aannemen, weten wij precies welke kwaliteit en op welke gebieden hij/zij kan leveren.
 • Inhuur via 3e partij (techneut is bij ons bekend)
  Wij weten uit het verleden, ofwel doordat we eerder deze ZZPer ergens hebben kunnen plaatsen ofwel dat we eerder met hem/haar hebben samengewerkt, dat deze persoon de kwaliteit levert wie wij ook van onze eigen medewerkers verwachten.
 • Inhuur via een 3e partij (techneut is niet bij ons bekend)
  Wij hebben deze persoon gevonden net zoals een andere partij dit zou doen wanneer zij hem/haar niet kennen. Hierbij leveren wij geen toegevoegde waarde t.o.v. andere partijen.
 • Inhuur via partner bedrijf
  De partners met wie wij samenwerken zijn qua recruitment net zoals wij: (bijna) net zo selectief mensen aannemen en gaan voor kwaliteit boven kwantiteit. In deze gevallen staan wij indirect achter deze techneut en staan wij in voor de kwaliteit.
 • Inhuur van ZZPer (is bij ons bekend)
  Wij weten uit het verleden, ofwel doordat we eerder deze ZZPer ergens hebben kunnen plaatsen ofwel dat we eerder met hem/haar hebben samengewerkt, dat deze persoon de kwaliteit levert wie wij ook van onze eigen medewerkers verwachten.
 • Inhuur van ZZPer (is bij ons onbekend)
  Wij hebben deze persoon gevonden net zoals een andere partij dit zou doen wanneer zij hem/haar niet kennen. Hierbij leveren wij geen toegevoegde waarde t.o.v. andere partijen.

Wat wij doen is in 6 gebieden onder te verdelen. Wij…

 • adviseren.
  Soms zie je door de vele bomen het bos niet meer, of weet je niet waar te beginnen. Wij gaan samen me je in gesprek om je behoeftes boven tafel te krijgen en hier een oplossing bij te vinden.
 • ontwerpen.
  Er zijn zoveel opties en mogelijkheden waardoor je vaak niet weet waar te beginnen, of door de bomen het bos niet meer ziet. Samen komen we tot een ontwerp wat het beste op jouw bedrijf en situatie aansluit.
 • bouwen.
  *Wij bouwen hapklare brokken, en tonen deze zodra ze klaar zijn. Bevalt iets niet? Geef het aan en we sturen gelijk bij. Hierdoor krijg je snel het eindresultaat in beeld en zie je met stapjes waar de reis naartoe gaat en kun gelijk je bijsturen waar dit gewenst is. Mogelijk hebben we deze bouwblokken in het verleden al gemaakt… dan gaan we jou natuurlijk niet vragen hier de volle prijs voor te betalen, en nemen we deze na jouw goedkeuring gewoon in gebruik. We gaan jou niet laten betalen voor iets waar we in het verleden al voor betaald hebben gekregen. Logisch, toch?
 • beheren.
  Wij hebben het beheer voor het grootste deel geautomatiseerd, wat de kosten hiervoor naar beneden brengt en de voorspelbaarheid verbeterd. Kortom: Lagere kosten en hogere stabiliteit. Dit geeft ons de mogelijkheid de focus te leggen op meer automatisering, maar ook ontwikkeling van nieuwe diensten waar u in de toekomst voordeel uit kan halen.
 • bewaken.
  Een omgeving die niet te hacken is, bestaat niet. Iedereen die je anders verteld, liegt of heeft geen idee van de realiteit. Je kan wel zorgen dat het grootste deel van de hackers buiten de deur blijft, wat wij dan ook standaard voor je regelen. Echter, wanneer de omgeving dan toch gehacked is, willen wij je precies kunnen vertellen wat de hackers heeft gedaan, welke data buit is gemaakt, etc. Wij richten de systemen in zodat we precies dit kunnen doen, en natuurlijk ook zo snel mogelijk de ingang die de hacker heeft gebruikt te identificeren en snel te mitigeren (de deur keihard op zijn neus dicht slaan).
 • trainen.
  Wij bieden meerdere trainingen aan, onder andere op het gebied van Azure en PowerShell. Kijk hier voor een totaal overzicht

Natuurlijk bieden wij ook traditionelere diensten, afhankelijk van je behoefte kunnen wij mogelijk helpen met:

 • Detachering en/of consultancy
  • Met focus op automatisering / scripting
 • Beheer van
  • Je Azure DevOps omgeving
  • Je Azure omgeving
  • Je Office 365 omgeving
 • Projecten
  • Migratie naar Azure en/of Microsoft365 of Office365
  • Automatiseren van IT beheer taken
 • Educatie

Hoe we het doen?

Met een no-nonsense en praktische aanpak, via een agile-gebaseerde methodiek. Dat betekend periodieke opleveringen met een korte interval, feedback snel verwerkt, en weinig papieren rompslomp en vergaderingen.
U ziet, u geeft feedback, wij verwerken de feedback.
Krachtig, praktisch en snel!

Waarom we het doen?

Wij vinden dat simpele taken geautomatiseerd kunnen, en moeten worden. Hierdoor kunnen uw ITers zich bezig houden met de belangrijke dingen: Het verbeteren en ondersteunen van uw bedrijf.

Help Meer informatie? Neem contact met ons op!

Aantal woorden: 972
Tijd om te lezen: 5 min.