Office 365

Het grote voordeel van werken in een Microsoft 365 omgeving (Office 365 en alle apps) is dat je je niet druk hoeft te maken over de omgeving. Maar als je na een vraag van een gebruiker toch zeker wilt zijn dat alle services “up and running” zijn, hoe kan je dan eenvoudig checken wat de status is? Daar gaan we in deze blog nader op in.

Service status

Microsoft heeft voor jou als beheerder een aantal zaken eenvoudig inzichtelijk gemaakt. Wil je weten of alle services functioneren? Dan is een goed startpunt https://status.office365.com/

We gaan een stapje verder en checken of alle vinkjes op groen staan als je inlogt als beheerder op het dashboard voor servicestatus via https://portal.office.com/Adminportal/Home#/servicehealth. Hier heb je inzicht in de huidige status van de Office 365-service en een veel duidelijker beeld van de potentiële service. Het dashboard bevat begrijpelijke informatie over de servicestatus en je kunt direct zien wat voor jou relevant is.

Methos Methode

Wij hebben PowerShell scripts geschreven, en breiden onze verzameling regelmatig uit, om meer te checken dan de Microsoft portals standaard checken. Wij komen zowel naar de configuratie, maar ook naar de content.

Office 365 Service Status

Aantal woorden: 195
Tijd om te lezen: 1 min.